Za bolje iskustvo promijenite svoj preglednik u CHROME, FIREFOX, OPERA ili Internet Explorer.
Savjeti i trikovi za pripremu automobila za prodaju

Savjeti i trikovi za pripremu automobila za prodaju

Ako pokušavate prodati svoj automobil, možda ćete doći u iskušenje da ga što brže oglasite i prodate. Na taj ćete način biti slobodni krenuti naprijed s planovima za kupnju novog vozila. Međutim, čekanje samo tjedan ili dva može rezultirati znatnim povećanjem prodajne vrijednosti, jer vam daje vremena za manja poboljšanja.

Te promjene čak ne moraju ništa koštati. Stvari poput temeljitog čišćenja potpuno su besplatne ali mogu činiti veliku razliku u cijeni koju je kupac spreman platiti za vaš automobil. Sve je vezano uz sigurnost i čvrstoću automobila. Kupci žele znati da je vozilo pouzdano, da garantirano radi i da im se neće pokvariti čim dođu do autoputa.

Ovi korisni savjeti i savjeti pomoći će vam da pripremite automobil za prodaju i osigurate veću cijenu u kratkom vremenskom razmaku.

Popraviti ili ne popraviti

Ako vaš automobil ima manje nedostatke – poput površinskih ogrebotina ili udubljenja – morat ćete odlučiti isplati li se platiti za popravak. U nekim slučajevima to nije financijski opravdana odluka. Ako će popravak koštati više nego što će dodati na vrijednosti, vjerojatno je bolje oglasiti vozilo u trenutnom stanju. Međutim, ako uspijete rješiti male popravke, to će povećati vrijednost vašeg automobila.

Uvijek oglašavajte iskreno

Čak i ako uložite u neke popravke, uvijek će biti stvari oko kojih ne možete puno učiniti. Rabljeni automobili rabljeni su s razlogom; nose znakove upotrebe. Zbog toga nikada ne biste trebali pokušati prevariti kupca. Ako svoj automobil navedete kao ‘praktički nov’, a automobil je sve drugo samo ne to, kupac će jednostavno potražiti nešto drugo. Kada pišete opis u svom oglasu, budite iskreni u vezi s trajnim problemima, estetskim problemima i stupnjem istrošenosti stvari poput guma i kočnica.

Temeljito ga očistite

Iznenadit ćete se koliko puno vlasnika automobila pokušava prodati svoje vozilo ne dodirujući godine prljavštine i nečistoće koje su se nakupile iznutra i izvana. Za veliku većinu kupaca to nije prihvatljivo i opet će ići dalje. Ako svoj automobil ne biste kupili u trenutnom stanju, ne možete očekivati da to učini netko drugi. Očistite podove, sjedala, prozore, ručke i vanjske dijelove prije nego što objavite oglas.

Ispraznite pretince i džepove

Kad dođe vrijeme prodaje, u automobilu ne bi trebalo ostati ništa osim servisne knjižice i priručnika za upotrebu. Svi džepovi sjedala trebaju biti prazni, pepeljare trebaju biti čiste a pretinac za rukavice trebao bi sadržavati samo ova dva predmeta. Ne zaboravite isprazniti i prtljažnik; ne želite da zaboravljeni predmeti zveckaju straga tijekom probne vožnje.

Servisirajte ga

Većina kupaca zatražit će uvid u servisnu knjižicu prije nego što vam predaju novac. To je važno jer im govori koliko ste pazili na auto i jeste li redovito išli na servise. Dakle, ako ga planirate prodati, neka vaše vozilo servisira pouzdani mehaničar. Tada ćete u knjižici dobiti oznaku koja kupcima kaže da je automobil u vrhunskom stanju i da ne trebaju brinuti barem sljedećih šest mjeseci.

Zašto je važna priprema za prodaju

Za kupce su važni prvi dojmovi, bilo da traže novu kuću, novi automobil ili kućnog ljubimca. Ovdje definitivno vrijedi zlatno pravilo; ako ga vi ne biste kupili, vjerojatno da to neće učiniti ni bilo tko drugi. Stoga, odvojite vrijeme za pripremu automobila za prodaju ako želite osigurati izvrsnu cijenu. To ne bi trebalo potrajati, a moglo bi se znatno razlikovati od iznosa koji su kupci spremni ponuditi.

ostavite svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh