Za bolje iskustvo promijenite svoj preglednik u CHROME, FIREFOX, OPERA ili Internet Explorer.

Kako dodati email na “Bijelu listu”

Važno

Uvijek imajte na umu, email je glavni komunikacijski kanal između vas i Etoje Oglasnika! Sva komunikacija među korisnicima-oglašivačima odvija se putem našeg email sustava.

  • Uvijek koristite email adresu s kojom ste se registrirali,
  • Pobrinite se da je vaša email adresa uvijek dostupna,
  • Provjerite da vaš sandučić nije pun i da je u stanju primati naše poruke.

Propuštene obavijesti ne šaljemo naknadno.

 

Izbjegnite moguće probleme

Web mail usluge blokiraju email poruke kako bi vas zaštitile od neželjenih ili zlonamjernih email poruka kao što su krađe identiteta, prijevara i spama. Email poruke mogu biti pogrešno protumačene i email poruke koje želite (željene poruke) mogu biti svrstane pod one koje ne želite (neželjene poruke).

Radi sve većeg problema kojeg uzrokuje “spam” email, drugim riječima neželjena pošta, mnogi web mail servisi (Google, Yandex, Yahoo, Hotmail, …) i email klijent programi na vašem osobnom računalu (Outlook, Thunderbird, The Bat, …), tabletu ili pametnom telefonu (Android, iPhone) i email filteri (MailWasher, …) pobrinuli su se za to da automatski blokiraju email poruke koje prepoznaju kao “spam”.

Nažalost, taj mehanizam uz neželjenu poštu blokira i mnogo legitimnih email poruka. Poruke koje šaljemo iz našeg sustava (s naših email adresa) nisu imune na taj problem. Naročito ne one poruke koje u sebi sadrže poveznice (linkove) a poveznice sadrže sve naše poruke. Okidač mogu biti i riječi kao što su “odjava”, “prijava”, “newsletter”, “kupovina”, “ponuda” itd. Također, email poruke za dovršavanje registracije korisnika, obavijesti o statusu članstva, potvrde o kupovini, ponude s licitacijom, poruke među korisnicima koje se odvijaju kroz naš sustav, obavijesti partnerima o zarađenoj proviziji, kontakt poruke, newsletter poruke, i druge … mogu greškom završiti u mapi za neželjenu poštu (eng. “junk email”) u vašoj email klijent aplikaciji i nikada ne doći do vašeg sandučića za dolaznu poštu (Inbox).

Predlažemo da poduzmete nekoliko jednostavnih koraka kako biste osigurali da naše email poruke doista stignu do vas. Čak i u slučaju da trenutno primate naše email poruke bez problema, predlažemo da to učinite kako biste izbjegli moguće probleme ubuduće. Zamislite se u situaciji da jedan od korisnika oglasnika želi kupiti vašu nekretninu (ili bilo koji drugi predmet oglašavanja) a vi niste zaprimili njegovu ponudu. Ni najmanje nije smiješno, zar ne?!

 

Zašto ne primate email poruke od nas?

Jeste li kada propustili važne email poruke koje niste vidjeli jer su završile u mapi s neželjenom poštom? Na primjer, stranica kaže “provjerite sandučić s dolaznom poštom”. No, u vašoj dolaznoj pošti ne postoji takva email poruka. Ovaj frustrirajući problem može se pojaviti kada se registrirate na stranicu ili dodate email adresu u svoj profil. To također može zaustaviti primanje poruka od autorespondera i newslettera (mailing liste).

Ako ne primite našu email poruku za nekoliko minuta, provjerite mapu s neželjenom poštom. Ako u ovoj mapi pronađete poruku, trebali biste dodati našu adresu na “bijeli popis” (whitelist) kako biste bili sigurni da će vam naše buduće email poruke biti pravilno isporučene.

To se može dogoditi primjerice, ako je to prvi put da ste primili email poruku od neke email adrese (bilo koje email adrese) a Gmail nema prethodnu evidenciju o konverzacijama što je pozitivan faktor pri odlučivanju hoće li poštu svrstati kao spam ili ne. Ovo se ne odnosi samo na Google. Na istom principu rade svi davatelji email usluga.

Anti-Spam filteri su u zadnje vrijeme prilično agresivni i očekuju probleme čak i tamo gdje ih nema.

 

Ukoliko email poruku, koju smo Vam poslali, niste dobili:

  • možda je završila u neželjenoj pošti
  • ili je označena kao spam

U tom slučaju:

  • uklonite našu email adresu *****@etoje.hr iz tzv. crne liste (eng. blacklist) ili liste neželjenih pošiljatelja vašeg programa za čitanje email poruka, ako takva lista postoji
  • zatim dodajte ovu email adresu na bijelu (dozvoljenu) listu
  • ponovite isti postupak sa svim email adresama (admin, info, marketing, newsletter, partner-program, prodaja) koje ste primili od nas

Da lakše razumijete čemu što služi:

Crna lista

“Crna lista” (eng. blacklist) je lista (popis) email adresa koje smatrate neželjenima (spam) i sa kojih ne želite primati email poruke. Dodavanjem email adrese na “crnu listu” vi zapravo podešavate sustav da filtrira (blokira) email poruke sa te adrese.

Bijela lista

“Bijela lista” (eng. whitelist) je lista (popis) email adresa koje smatrate sigurnima i sa kojih želite primati email poruke bez ograničenja. Dodavanjem email adrese na “bijelu listu” vi zapravo podešavate sustav da ne filtrira (ne blokira, propušta) email poruke sa te adrese.

 

Kako dodati email adresu ili domenu u bijelu listu na Gmail

Otvorite Gmail (Google Mail). Kliknite na ikonu zupčanika (Postavke) u gornjem desnom dijelu zaslona. Odaberite:

Postavke > Filtri > Stvori novi filtar

Otvorit će se novi prozor. U polje “Pošiljatelj” unesite domenu: etoje.hr. Kliknite na “Izradi filtar s tim pretraživanjem“. Zatim označite slijedeće:

[X] Nikad ne šalji u neželjenu poštu

Kliknite na “Izradi filtar“. I to je to. Sada je sva pošta koja dolazi s naše domene etoje.hr filtrirana a vi ste označili da nije spam.

 

Kako dodati email adresu u bijelu listu na Yandex

Otvorite Yandex Mail. Kliknite na ikonu zupčanika (All settings) u gornjem desnom dijelu zaslona. Odaberite:

Message filtering

Unesite našu email adresu *****@etoje.hr na bijelu listu.

Potvrdite i to je sve. Sada je pošta koja dolazi s naše email adrese filtrirana i označena kao nije spam.

 

Kako dodati email adresu u bijelu listu na drugim email klijentima

Ovu mogućnost uvijek potražite pod “Postavke” a upute pod “Pomoć”. Postavke se razlikuju od usluge do usluge ali su u osnovi jednake ili vrlo slične.

Dodajte email na “Bijelu listu”

Etoje Oglasnik - newsletter

Uvijek imajte na umu da su email poruke glavni komunikacijski kanal između vas i Etoje Oglasnika.

Jeste li kada propustili važne email poruke koje niste vidjeli jer su završile u mapi s neželjenom poštom? Anti-Spam filteri su u zadnje vrijeme prilično agresivni.

Predlažemo da poduzmete nekoliko jednostavnih koraka kako biste osigurali da naše email poruke doista stignu do vas.

Čak i u slučaju da trenutno primate naše email poruke bez problema, predlažemo da to učinite kako biste izbjegli moguće probleme ubuduće.

Pratite ove jednostavne upute

Kako dodati email adresu na “Bijelu listu”

Vrh